Duurzamer vervoer per trein naar Spanje voor Zeeman

Textielketen Zeeman start na een succesvolle pilot in 2019 definitief met intermodaal transport naar Spanje.

De pilot in 2019 is goed verlopen, in samenwerking met Shuttlewise en CTT Pernis. Bestemming Barcelona was in deze fase het speerpunt. Zeeman maakte gebruik van 45-foot-containers om een maximaal aantal rolcontainers naar Barcelona te vervoeren met producten voor de winkels.

Zeeman groeit doordat steeds meer mensen Zeeman ontdekken en doordat we vooral in Frankrijk en Spanje veel nieuwe winkels openen. Zeeman is in Spanje actief sinds 2015 met winkels in en om Barcelona, maar anno 2020 ook in de regio’s rondom Valencia, Zaragoza en Madrid. In heel Spanje heeft Zeeman nu ruim 70 winkels, en in Europa bijna 1300.

Herjon Conen, manager Transport: “Door de toenemende volumes moeten we ook kijken naar alternatieven die minder druk leggen op onze footprint. Intermodaal is bij uitstek geschikt voor een lang traject als Barcelona. Per container zal onze CO2 footprint afnemen. De verwachte vermindering is zo’n 150.000 kg per container per jaar, zonder dat we meerkosten in de supply chain krijgen.”